Werkgevers

Als werkgever is het lastig om op een praktische manier om te gaan met de vaak complexe wet- en regelgeving van het Nederlandse arbeidsrecht. Of het nu gaat om een reorganisatie of een ontslag wegens disfunctioneren, als werkgever moet u zorgen dat uw ontslagdossier op orde is.

Ontslag

Het ontslagrecht in Nederland is niet eenvoudig te doorgronden. Wanneer is bijvoorbeeld een zaak 'ontslagrijp'? Boulevard Heuvelink Advocaten heeft voor u het antwoord op deze en andere vragen. Wilt u een kort telefonisch advies of wilt u dat Boulevard Heuvelink Advocaten u tijdens het hele ontslagtraject begeleidt? Boulevard Heuvelink Advocaten geeft praktische tips en aanwijzingen om een ontslagkwestie zo snel en zo soepel mogelijk af te ronden.

Arbeidsovereenkomsten

Werkgevers die hun arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden goed geregeld hebben, zullen minder problemen hebben als zich een onvermijdelijke ontslagzaak voordoet. Boulevard Heuvelink Advocaten heeft ruime ervaring in het opstellen of beoordelen van arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden. Ook voor oproepcontracten en overeenkomsten van opdracht (ZZP’ers) bent u bij ons aan het juiste adres.

Adviseren en onderhandelen

Het grootste deel van de arbeidszaken wordt opgelost doordat de werkgever en de werknemer, vaak bijgestaan door een eigen adviseur, een minnelijke regeling treffen. Boulevard Heuvelink Advocaten staat u deskundig bij in het onderhandelingstraject.

Procederen

Niet alle arbeidsrechtzaken eindigen in een regeling. Als het op arbeidsrechtelijke procedures aankomt, kunt u terugvallen op de jarenlange kennis en ervaring van Boulevard Heuvelink Advocaten. Of het nu gaat om een ontslagprocedure bij de kantonrechter of het UWV Werkbedrijf, een kort geding over een concurrentiebeding of een hoger beroep bij het gerechtshof, procederen in arbeidszaken is een dagelijks onderdeel van onze werkzaamheden. Vraag ons gerust naar een inschatting van uw zaak.